При пристигане на островаПлаща се през онлайн порталИндонезийският остров Бали

...
При пристигане на островаПлаща се през онлайн порталИндонезийският остров Бали
Коментари Харесай

Бали въведе $10 такса на турист

При идване на острова
Плаща се през онлайн портал

Индонезийският остров Бали вкара от през вчерашния ден входна такса за задграничните туристи от 150 000 рупии (близо 10 долара), предопределена за опазването на “Острова на боговете ”, съобщи Агенция Франс Прес.

Вулканичният остров с плажове с тънък пясък, който притегля милиони туристи всяка година, желае да попълни финансите си, с цел да се бори с нежеланите последствия от свръхтуризма.

“Тази такса има за цел да отбрани културата и околната среда в Бали ”, съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността губернатор на Бали Санг Маде Махендра Джая.

Таксите ще се заплащат онлайн през портала Love Bali и ще се ползват за задгранични туристи, идващи на острова, без значение дали идват от чужбина или от други елементи на страната. От локалните поданици няма да се взима входна такса. Плащането онлайн ще понижи и опашките при идване.

Близо 4,8 милиона туристи са посетили Бали сред януари и ноември предходната година, съгласно формалните данни.

Туристическият бранш на острова пострада доста поради пандемията от COVID-19.

Властите също така се aнгажираха да подхващат твърди ограничения след няколко случая, най-много разголени туристи в храмове и свещени места, които шокираха популацията на острова. Миналата година локалното държавно управление разгласява справочник за туристите, в който се изяснява какво държание да заобикалят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР