При предсрочни парламентарни избори ще има възпроизвеждане и правителството отново

...
При предсрочни парламентарни избори ще има възпроизвеждане и правителството отново
Коментари Харесай

Стефанов: Пеевски преживява ренесанс, крепи правителството, прокара и конституционните промени

При предварителни парламентарни избори ще има възпроизвеждане и държавното управление още веднъж ще е евроатлантическо. Но има възможност и президентският план Трети март са влезе в Народно събрание и да обърка сметките.

Този сюжети разясниха политолозите Петър Чолаков и Любомир Стефанов в изявление пред БНР.

 

" Гледайки електорално картината, при нови предварителни парламентарни избори за 50-и парламент ще има възпроизвеждане на това, което е в този момент, в случай че не се появи нова политическа мощ. Дотогава месеците може да се окажат задоволителни за " Трети март ", това че са 3 месеца, са задоволителни за бърз старт на политическия план, който към този момент е пуснат на вода. " Трети март " умерено може да осъществят проценти и да объркат сметките на всички ", предвижда Петър Чолаков.

 

Той разяснява електорална картина, съгласно " Алфа рисърч, в случай че изборите бяха края на февруари началото на март т. година - 24 % ГЕРБ, 19 % За ДБПП.

" От позиция на чисто политическата обстановка сега едно такова държавното управление остава и има огромна доза възможност отново такова държавно управление. И оттук насетне остава външнополитическият фактор, който се оказва решителен за тези обединения да влязат и дружно да ръководят с Движение за права и свободи, е доста годен – войната в Украйна ", сподели Чолаков.

 

Той изясни, че " Възраждане “ означават растеж  - към 13%,  БСП и Движение за права и свободи са с по 10%, Има Такъв Народ е са малко над 5% ".

 

" Но споделям, че тези сметки могат да се объркат от нови играчи, зависи по кое време е хоризонтът за нови предварителни парламентарни избори. За мен като гласоподавател най-хубавият вид е да има евроатлантическо държавно управление България ", допълни Чолаков.

 

Позицията му споделя и неговият сътрудник Любомир Стефанов:   " Тези социологически проучвания не записват капацитет за нова партия. Ако се случи, би могла, единствено в един, единствен сюжети да обърка сметките и то е, в случай че се появи в пай интервал преди евентуални избори. Защото, в случай че би трябвало да се споделя обстоятелствено, тя няма да може да се изпълни със наличие. Това е феномен, който следим много постоянно. Единствено пай старт преди изборите разрешава някакво струпване на безусловно някакъв неосведомен електорат, който просто се реалокира, тъй като има нещо друго, без да е наясно какво е това друго – прочувствено гласоподаване. "  

 

Стефанов изясни този феномен с " функционалната просветеност за жалост и просвета на българските жители са на сериозно ниски равнища ".

 

" Като се постави и историческата ни неначетеност, става трагична картина.  Но сега България няма потребност от нови избори. На път сме да приключим логическата рамка на 35 години преход, да  затворим това, което си бяхме поискали без да си го представим по какъв начин ще го извървим този път. 35 години вървим да станем пълноправни членове на Европейски Съюз - Шенген и еврозона и единствено по този метод ще потвърдим, че сме интегрирани ", изясни Любомир Стефанов.

 

" Големият въпрос е, по какъв начин може да се трансферира политическа легитимност и електорална тежест. 39% имат доверие в президента, 38% нямат. Как ще се трансферира това доверие, да се кредитира един политически план? Отговорът е, че доста мъчно се случва на процедура. Разговарях с хора близки до президентството. Основният проблем е с лицата, какъв ще бъде етикетът и по какъв начин ще бъде брандиран планът. Патриотична ниша, гледайки облика на президента, по-скоро да, тогава обаче по какъв начин ще се спогодят с обединения като " Възраждане ". Данните от проучванията не са оценили електоралните настройки по отношение на този план ", разяснява Чолаков.

 

И добави: " Когато към този момент има изясненост, тогава знаем, че има лица като Стефка Костадинова, Петър Витанов. Но по какъв начин ще се брандира – ляволиберален или нещо по-скоро нападателно в патриотарската ниша, да се заиграва със благосклонностите към Русия ".

 

Според Стефанов " ненапълно обществената поръчка и действителността се припокриват ".

 

" Движение за права и свободи търси електорално разширение, с цел да излезе от техническата нища, в която се самолегитимирало и конституирало като стопанин и държател.  От друга страна съм склонен с Чолаков, че Пеевски претърпява подем и е на първа линия в Народно събрание, и крепи освен държавното управление, само че прокара и конституционните промени. Пеевски е ухилен, деен и върви на работа, което значи, че има втори проект на деяние. За тази реанимация на Движение за права и свободи сигурно е той виновен ", разяснява Любомир Стефанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР