При положение, че настоящите темпове на разпространение на коронавирусната инфекция

...
При положение, че настоящите темпове на разпространение на коронавирусната инфекция
Коментари Харесай

Русия се чуди къде да побере болните

При състояние, че актуалните темпове на разпространяване на коронавирусната зараза в Русия се запазят, след две седмици някои райони могат да се сблъскат с дефицит на болнични кревати, предизвести кметът на Москва Сергей Собянин.

През миналото денонощие броят на записаните случаи на Covid-19 в страната доближи над 68 600 души.

На днешното съвещание на координационния съвет при държавното управление за битка с разпространяването на ковид Собянин сподели, че до началото на идната седмица би трябвало да бъде решен въпросът с евентуалния дефицит на болнични кревати в районите.

„ Струва ми се, че тази работа би трябвало да бъде свършена до понеделник и в понеделник в районите да бъде доставен спомагателният леглови фонд, който би трябвало да бъде разпрострат в идващите две седмици, тъй като от приемането на решението до преоборудването на една или друга клиника минават най-малко две седмици “, сподели той.

Далеч по-оптимистично прозвуча днешното изявление на ръководителя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. Според нея темповете на разпространяване на инфекцията не са застрашаващи с помощта на подхванатите ограничения, а обстановката в районите е под надзор.

Матвиенко увери, че Русия разполага с нужния финансов запас за справяне с рецесията: „ Нашите финансови благоприятни условия разрешават решаването на тези задания. Те не са изчерпани и към този момент не се постанова преразглеждане на бюджета “.

Очаква се идната седмица президентът Владимир Путин да реши дали да бъдат продължени строгите карантинни ограничения и по време на идните майски празници.

Министерството на здравеопазването предлага рестриктивните мерки да останат в действие с аргумента, че точно след празниците се чака да бъде доближат пикът на заболеваемостта в Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР