При определени условия учебните практики и ученически олимпиади ще могат

...
При определени условия учебните практики и ученически олимпиади ще могат
Коментари Харесай

Разрешават онлайн учениците да ходят на практика

При избрани условия образователните практики и училищен олимпиади ще могат да се организират присъствено в учебни заведения, в които присъствения образователен развой е прекратен със заповедта на здравният министър. Това излиза наяве от известие на шефката на столичния учебен инспекторат Ваня Кастрева по отношение на писмо на просветния министър Красимир Вълчев от 2-и ноември, в което са изброени дейностите, чието осъществяване по изключение се позволяват в школа, написа " Монитор ".

Провеждането на часовете по образователна и по индустриална процедура за придобиване на професионално обучение ще бъде позволено,ако те не могат да се реализират от разстояние в електронна среда. В доста случаи за провеждането на практиките са нужни характерни машини, които са в образователните работилници в школата, и това попречва реализирането на практиките в домашни условия. „ Тези часове е належащо да се реализират присъствено, при съблюдаване на регламентираната отдалеченост и наложително носене на защитни маски. ”, показват Кастрева на база писмото.

По същата причина ще продължи и присъственото осъществяване и на дуалното образование при спазването на всички противоепидемичните ограничения. „ Обучението посредством работа (дуалната система на обучение) е характерна форма за придобиване на професионална подготовка, която включва и практическо образование в действителна среда, при което учениците са с друг статут на територията на предприятието ”, написа в известието на уеб страницата на РУО София –град.

По принцип ученическите надпревари и олимпиади се организират в една или няколко класни стаи, в случай че има повече искащи, като в тях се сместват възпитаници от разнообразни класове, изявили предпочитание да покажат познания и умения в дадена област. Според писмото на министъра те ще бъдат позволени за всички възпитаници, само че не би трябвало да се позволява разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки. „ Необходимо е да се съблюдават противоепидемичните ограничения за отдалеченост, носенето на защитни маски и стерилизация. Изключението се вкарва защото е неприемлива неравнопоставеност на участниците. ”, става ясни от известието.

Полагане на изпитите при независима и при задочна форма на образование също може да бъде на място в школата, в случай че няма техническа опция за обезпечаване на надеждност при осъществяване на изпитите в електронна среда. В тези случаи изпитите могат да се организират при съблюдаване на противоепидемичните условия за отдалеченост, потребление на защитни маски и стерилизация. Очните занятия при задочната форма обаче могат да се организират и електронно.

В постройките на школата се позволяват и учители, които работят на територията на учебното заведение, до момента в който учениците са в образование от разстояние в електронна среда.

За всички други действия, за които е невероятно или несвоевременно провеждането им в електронна среда от разстояние, също може да бъде позволено изключение, само че единствено след получено позволение от министъра на образованието и науката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР