При настинка не бива да държим организма без храна. Храната

...
При настинка не бива да държим организма без храна. Храната
Коментари Харесай

Подходящи храни при настинка

При простуда не трябва да държим организма без храна. Храната му е нужна, с цел да поддържа имунната си система мощна, която да може да се оправи леко и бързо с настинката.

При простуда организмът има потребност от доста повече калории. Според експертите при всеки нараснал градус в температурата на организма метабилизмът се повишава със 7 %.

При простуда постоянно се случва да загубим вкус или да изпитване стомашен дискомфорт. Въпреки всичко това би трябвало да се храним. За да оздравеем по-бързо, би трябвало да хидратираме постоянно организма и да хапваме постоянно на дребни порции.

За бързото излекуване в менюто на болния би трябвало да се включат храни, които доставят на организма задоволително хранителни субстанции и течности.

Важно е да пиете вода, да си набавяте витамини, минерали, мазнини, белтъчини и въглехидрати.

Най-добрите храни при простуда са:

1. Пилешката чорба

Всеки знае какъв брой е потребна пилешката чорба при простуда. В пилешкото месо се съдържа цистеон. Това е аминокиселина. Тя оказва помощ за разграждането на секретите, които са се събрали в белите дробове. Зеленчуците, които са употребявани в пилешката чорба, обезпечават в допълнение витамини. Хубаво е те да се сложат последни при варенето на пилешката чорба. Така те ще запазят по-голяма част от потребните си субстанции. Топлия бульон на пилешката чорба хидратира организма и в това време се бори с възпалителните процеси в гърлото.

2. Цитрусови плодове

 Подходящи храни при простуда

Чрез цитрусовите плодове ще си набавите огромни количества витамин С.

3. Замразени горски плодове

Ако ви боли гърлото, може да си хапнете замразени горски плодове. Студеното ще облекчи болките в гърлото и дружно с това ще си набавим огромно количество витамини.

4. Люта храна

Когато сте настинали, е добре да си похапнете люто. То работи изчистващо на носоглътката и дихателните пътища.

5. Мед

 Мед и чесън при простуда

Вземете лъжица мед и го задръжте в устата си. По този метод медът ще подейства противовъзпалително върху лигавицата на устата и гърлото. Медът е доста потребен при кашлица. Той я успокоява.

6. Чесън

Чесъна съдържа антиоксиданти. Те ускоряват имунната система и се борят с настинката.

7. Чай

Чая, без значение от какво, съдържа флавоноиди и полифеноли. Те са доста потребни при битката с настинката. При пиенето му чая би трябвало да е топъл.

Ако настинката продължава повече от два-три дни хранителният режим, който спазвате, е доста значим. В този миг организмът има потребност от вирамини и минерали, с цел да му оказват помощ да се оправи с настинката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР