При грипа динамиката на ситуацията е много бърза. Ако днес

...
При грипа динамиката на ситуацията е много бърза. Ако днес
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев за грипа: Вероятно другата седмица още области ще достигнат епидемични стойности

При грипа динамичността на обстановката е доста бърза. Ако през днешния ден едни области са с по-висока заболяваемост, то на следващия ден може да са други. Вълната се движи от изток на запад, високи са стойностите и в Ямбол, и в Добрич, и в Пловдивско, само че по кое време ще доближат епидемиологични стойности е мъчно да се предвижда. Вероятно ще е през идната седмица. В София нещата са по-назад във времето, тъй като заболяваемостта е в по-ниски стойности от останалите елементи на страната. Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria доцент Ангел Кунчев.

При почнала грипна зараза, голяма част от болесттите в действителност са грип. Веднъж набрал инерция, този вирус избутва всички останали. Това, което Ковид направи три сезона, го прави грипа. И в този момент Ковид циркулира, само че не е толкоз тежък. Разбира се, допустимо е да се разболеете и от двете по едно и също време, само че това се случва с хора, които имат доста отслабена имунна система. Най-точният метод за ориентир са лабораторните проби, добави той.

" Всичко, което правихме срещу Ковид, важи в цялостна степен и за грипа. Носене на маски, стерилизация...това защищава ", безапелационен бе доцент Кунчев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР