При едновременни операции на турските сили за сигурност в окръзите

...
При едновременни операции на турските сили за сигурност в окръзите
Коментари Харесай

Турция с мащабна акция срещу наркотрафика

При едновременни интервенции на турските сили за сигурност в окръзите Невшехир и Мерсин са били арестувани минимум 153-ма души и са били осъществени обиски в стотици обекти, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу пред публицисти.

Министърът уточни, че акциите са били подхванати след 6-месечно следене на подозирани за присъединяване в наркотрафик лица. Задържани били наркопласьори и притежатели на компании. Конфискувани били синтетични субстанции за произвеждане на опиати.



“В резултат на създадената от нас система, която прилагаме в битката против наркотрафика, към 70 % от опиатите, иззети в Турция са хванати в източните окръзи. Една огромна част са в региона на границата с Иран, където взехме съществени ограничения. В последните години има изместване на Балканския път на наркотрафика към Средиземноморския път, където Мерсин е свързващата точка. В битката против наркотрафика изключително залагаме на повишението на осведомеността, на координацията сред звената в областите, организираме едновременни по време интервенции в разнообразни окръзи “, съобщи министър Сойлу.

Според статистиката на вътрешното министерство броят на арестуваните в пандизите лица за наркотрафик се е нараснал от 35 000 през 2016 година на 115 000 души все още. В същото време се регистрира спад в смъртните случаи от наркотици-от 941 през 2016 г, на 270 случая през предходната година.

Министър Сойлу уточни и една тревожна наклонност, изключително измежду младежите, която е обвързвана със фамилиите.

“Нашите изследвания демонстрират, че 90 % от употребяващите опиати живеят в дома на родителите си, а 70 % взимат опиати у дома. Част от нашите планове са ориентирани към работа със фамилиите, повишение на осведомеността за заплахата, предоставяне на по-голяма публичност на ограниченията за битка против наркотрафика, ролята на медиите ”, съобщи турският министър на вътрешните работи.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР