Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов поискал

...
Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов поискал
Коментари Харесай

Узунов поискал от ДАНС достъп до „Строго секретна“ информация месец преди ареста

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов изискал " строго конфиденциален " достъп до информация месец, преди да бъде задържан, излиза наяве от известие на ДАНС.

„ Във връзка с тиражирана в електронни медии информация по отношение на липса на съображение за осъществяване на изследване на Пламен Узунов за издаване на позволение за достъп до класифицирана информация, ДАНС осведоми: Длъжността „ Секретар по правни въпроси и антикорупция “ е включена в листата на длъжностите или дилемите, за които се изисква достъп до класифицирана информация на чиновниците в Администрацията на президента, според член 37, ал.1 от ЗЗКИ. Списъкът е одобрен от Главния секретар на Президента на Република България, той и началник на организационната единица, и е изпратен в ДАНС “, показват от Държавна организация „ Национална сигурност “.

„ В ДАНС е получено искане от 10 юни т.г. за изследване на Пламен Димитров Узунов до равнище „ Строго секретно “, подписано от Главния секретар, съпроводено със единодушие, подписано персонално от лицето, както и всички изискуеми документи за пускане на процедура, верифицирани с автограф на Пламен Узунов “, допълват още в формалното си известие ДАНС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР