Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова ще положи клетва

...
Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова ще положи клетва
Коментари Харесай

Президентската двойка Радев-Йотова полага клетва за втория си мандат

Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова ще постави клетва за втория си мандат на тържествена гала в Народното събрание. От трибуната на Народното събрание президентът ще направи послание към народа и Народното събрание.

Избраните за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва да „ съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа “.

Преди полагането на клетвата ръководителят на Народното събрание Никола Минчев ще прочете решението на Централната изборна комисия, с която Румен Радев и Илияна Йотова се афишират за определени за президент и вицепрезидент на страната.

Очаква се в словото си от трибуната на Народното събрание Румен Радев да очертае главните цели пред президентската институция в идващия 5-годишен мандат във вътрешно- и външнополитически проект. 

На тържествената гала, която е планувана за 10 ч. и която Българското национално радио ще съобщи директно, са поканени министър председателят Кирил Петков, министрите от неговия кабинет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическите задачи у нас, на записаните вероизповедания, на държавни институции, предходни президенти и ръководители на Народното събрание. Всички публични лица ще бъдат посрещнати пред централния вход на Народното събрание от представителна гвардейска рота.

След церемонията в Народното събрание Негово Светейшество патриарх Неофит ще посрещне президентската двойка в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “, ще отслужи церемониален молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.

Официалното встъпване в служба на Радев и Йотова ще се състои на 22 януари на тържествена гала пред паметника на Незнайния войник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР