Президентката на Молдова Мая Санду коментира резултатите от конгреса на

...
Президентката на Молдова Мая Санду коментира резултатите от конгреса на
Коментари Харесай

Кишинев предупреждава: Москва ни плаши, Приднестровието иска парите на Кремъл

Президентката на Молдова Мая Санду разяснява резултатите от конгреса на приднестровските депутати и техния апел към Русия за дипломатическа отбрана, като съобщи, че с дейностите си Тираспол се надява да получи финансиране от Кремъл, съобщи украинската новинарска организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" Тираспол желае пари, виждам, че те се обърнаха към Москва и към интернационалните структури и организации. В същото време съветската агитация популяризира тази измислена история (за възможното анексиране на Приднестровието - бел. Укринформ) ", сподели Санду пред молдовската телевизия " Журнал ".

 

Според молдовската президентка Кремъл прави това, с цел да сплаши молдовските жители с оглед изборите, които се чака да бъдат създадени в Молдова по-късно тази година.

 

" Кремъл желае да бъдем уплашени, да бъдем слаби, да ни ръководят корумпирани хора и да се договаряме с подкупни политици, както е било в продължение на години. Не можем да им позволим да създадат това. Трябва да запазим мира. Нашият мир зависи от единството ни и от способността ни да не бъдем излъгани ", сподели Санду.

 

" Днес Русия не може да направи нищо в Приднестровието, даже и да желае ", съобщи молдовската лидерка. За да " направи нещо ", Москва би трябвало да " смени държавното управление в Кишинев ", сподели още Санду.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР