Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон

...
Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин обсъди с Макрон и Конти ситуацията в Либия и Иран

Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон разискаха в телефонен диалог през днешния ден редица настоящи интернационалните проблеми, след които и ситуацията в Либия, съобщи ТАСС, цитирайки пресслужбата на Кремъл.

В подтекста на руско-турските договорености от 8 януари в Истанбул, те подчертали значимостта на спазването на оповестеното от през днешния ден преустановяване на огъня в Либия. Двамата са удостоверили готовността си да оказват подпомагане за политико-дипломатическото споразумяване на рецесията там и по всякакъв начин да способстват за сполучливото осъществяване на плануваната в Берлин интернационална конференция за Либия.

Във връзка с напрегнатата обстановка към Иран двамата президенти акцентираха нуждата да се демонстрира въздържаност от всички забъркани страни и се изрекоха за продължение на напъните за опазване на Съвместния проект за всеобхватни дейности (споразумението сред международните сили и Иран от 2015 г.).

В диалога Путин и Макрон засегнаха също проблемите на вътрешноукраинския спор и ситуацията в Сирия, показва ТАСС.

Владимир Путин организира телефонен диалог и с премиера на Италия Джузепе Конте по негова самодейност. Те обширно разискаха обстановката в Либия и предприеманите дейности за разрешаване на рецесията там. Двамата означиха значимостта да се съблюдава прекратяването на огъня, оповестено от през днешния ден, и показаха подготвеност да спомагат за резултатното осъществяване на идната интернационална конференция за Либия в Берлин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР