Президентът Володимир Зеленски пристигна на официално посещение в Румъния. Володимир Зеленски

...
Президентът Володимир Зеленски пристигна на официално посещение в Румъния.
Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски на посещение в Румъния

Президентът Володимир Зеленски дойде на публично посещаване в Румъния.

Володимир Зеленски на посещаване в Румъния, оповестяват украински и румънски медии.

 

“Букурещ, Румъния. Официално посещаване при нашите общителни съседи. Те ни поддържаха в най-трудния миг и поддръжката им единствено нараства с времето. Ще се веселя да се видя с господин президента на Румъния Клаус Йоханис. Имаме необятен кръг от тематики за договаряния ”, съобщи Зеленски в известие в Telegram.

Държавният глава акцентира, че Украйна е признателна за поддръжката на Румъния. Според него тя укрепва защитата на Украйна и демонстрира градивна взаимност.

 

“Това разрешава на двете страни да бъдат донори на сигурност за света, изключително в региона на продоволствената сигурност ”, сподели той, представен от Ukrinform.

Президентът акцентира, че към този момент е открито съдействие, което поддържа стабилността на доста други страни, и то може да бъде разширено още повече.

“Днес ще обсъдим по-нататъшното съдействие в региона на сигурността, развиването на авиацията и други отбранителни обединения. А също и укрепването на противовъздушната защита на Украйна, архитектурата на сигурността в Черно море и връзките ни с сътрудниците ”, сподели Зеленски.

Президентът чака, че това посещаване ще бъде от изгода и за двата народа.

Както беше обявено по-рано, Румъния реалокира противовъздушната защита по-близо до своите обитаеми места на река Дунав на границата с Украйна. Тя прибавя и повече военни наблюдателни постове и патрули в региона. Това се постанова поради съветските офанзиви с дронове против зърнени уреди.

Зеленски ще се срещне в двореца “Котрочени ” с президента Клаус Йоханис и в двореца “Виктория ” с министър-председателя Марсел Чолаку, заяви Romania Journal. Министърът на външните работи Луминица Одобеску посрещна украинския президент на летището.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР