Президентът сезира Конституционния съд за прибързаното прекратяване на концесията на

...
Президентът сезира Конституционния съд за прибързаното прекратяване на концесията на
Коментари Харесай

Радев сезира Конституционния съд заради спирането на концесията на Росенец

Президентът сезира Конституционния съд за прибързаното преустановяване на концесията на терминал „ Росенец “, оповестяват от „ Дондуков " 2.

„ Решенията в региона на енергетиката постоянно би трябвало да почиват върху нуждата от надеждност и непрекъсваемост на доставките на първични материали и на гарантирането на налични цени за жителите и промишлеността. Цената за прибързаните и недомислени решения се заплаща постоянно от джобовете на принудените да понасят следствията им ", съобщи Радев.

„ Начинът на скорострелното приемане на законови промени, с които се приключва концесията на пристанищния терминал „ Росенец “, освен опонира на основополагащия за Конституцията ни принцип на правова страна, само че е и образец за безконтролно отношение към страната и жителите. При възприемането на този коренен метод не са съобразени нито ползите на потребителите и рисковете за повишение на цените на горива и артикули, нито евентуалните закани за хиляди заети в нефтохимическия комбинат, нито вероятните правосъдни искове против България. Конституционните пороци на този закон и сериозните опасности, пред които той изправя българските жители, са задоволителни учредения за президента Радев да сезира Конституционния съд с искане за определяне на противоконституционност на законовите промени ", допълват от президентската институция. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР