Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за

...
Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Дали ще има правителство с ясно или плаващо мнозинство - ние няма да участваме

Президентът Румен Радев стартира спомагателни съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на държавно управление. Втори след Има Такъв Народ при президента влязоха представителите на партия ГЕРБ.

От групата бяха предизвестили, че при връчване на мандата, те незабавно ще го върнат, като на консултацията стана ясно, че решението им не се е трансформирало.

„ Множат се провокациите за намиране на формула, която да подсигурява конструираното на стабилно болшинство, което да подсигурява постоянен кабинет. В същото време има значими решения за взимане, без значение дали ще го направи постоянен или длъжностен кабинет “, стартира президентът и добави, че всяка партия би трябвало да има ясна позиция и ангажимент, които да са в полза на всички българи, да касаят сполучливото прекосяване през идните рецесии и развиването на страната.

„ ГЕРБ неведнъж съобщи, че при връчването на втория изследователски мандат, ние ще го върнем незабавно. Нищо не се е трансформирало “, безапелационна бе Десислава Атанасова и добави, че спомагателна консултация няма да се случва в главния ѝ смисъл.

Разглеждането и актуализацията на бюджета бяха главната тематика на диалога на ГЕРБ с президента, като от партията припомниха позицията им по отношение на разглеждането на бюджета, а точно, че актуализацията не би трябвало да бъде обвързано с връчването на мандата и би трябвало да се преглежда в границите на Народното събрание.

„ Мястото за тематиката за бюджета е в Народно събрание, там се води дебатът дали има задоволително средства. Смятаме, че ГЕБР остави постоянна страна, без значение че Вие и партиите на митинга твърдите тъкмо противоположното. Ние се справихме и с мигрантската вълна, това също не трябва да се не помни. Сега е ред на останалите партии “, хвърли ръкавицата Атанасова.

„ Тези партии се родиха от Вашия пестник тук на площада. Затова не считаме, че има потребност от спомагателна консултацията “, съобщи Атанасова, на която Радев отвърна:

„ Относно каква страна ни остави ГЕРБ, българския народ се произнесе. Как се справихте с Коронавирус рецесията си пролича от изгубилите живота си българи и бизнеса. Не мога да приема идващото служебно държавно управление да няма актуализация на бюджета. Искам вие да дадете гаранции, че това ще се случи. Не натрапвам по какъв начин, само че идващото държавно управление би трябвало да може да ръководи тази рецесия и тя да не бъде още веднъж на гърба на българските жители “, акцентира Румен Радев.

„ Факт е, че броя на инфектираните е над 1000, броя на умрелите също пораства. Не бързайте със заключенията, не желая българите да станат очевидци на липса на отговорност, каквато следим от служебното държавно управление сега. Отново ви призоваваме да задействате с по-голяма експедитивност конституционната процедура, с цел да може час по-скоро да се стигне до единодушия сред партиите. Ако не се стигне, да вървим по реда, който конституцията е определила “, изрично съобщи Атанасова.

„ Дали ще има държавно управление с ясно или с плаващо конституционно болшинство - не знам. Знам единствено, че ГЕРБ няма да взе участие в никое от двете “, заключиха от партията.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР