Президентът Румен Радев заминава за Америка. Той е начело българската

...
Президентът Румен Радев заминава за Америка. Той е начело българската
Коментари Харесай

Президентът лети за Америка с две дами

Президентът Румен Радев отпътува за Америка. Той е отпред българската делегация за 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестяват от прессекретариата му.

Той ще е в Ню Йорк от 18 до 21 септември, придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
-->
В делегацията е и заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел.

Сред уговорките на Радев са изявления в границите на лидерските формати, отдадени на науката, технологиите и нововъведенията по време на Срещата на върха за задачите на устойчивото развиване - политически конгрес на високо ниво под егидата на Общото заседание на Организация на обединените нации, на 18 септември. В същия ден президентът ще организира срещи с представители на еврейските организации в Ню Йорк.

На 18 септември президентът Румен Радев ще взе участие в Срещата на върха за Целите на стабилно развиване – политически конгрес на високо ниво под егидата на Общото заседание на Организация на обединените нации. Българският президент ще направи изявления в границите на лидерските формати, отдадени на науката, технологиите и нововъведенията. Същия ден президентът ще има срещи с представители на еврейските организации в Ню Йорк.

На 19 септември българският президент ще взе участие в откриването на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Предвидено е и негово изявление в общия спор, чиято тематика е " Възстановяване на доверието и обновяване на световната взаимност: ускорение на дейностите по Дневен ред 2030 година и неговите цели за стабилно развиване за реализиране на мир, разцвет, напредък и резистентност за всички ".

Очаква се близо 40 водачи да се извърнат към Общото заседание на Организация на обединените нации, в това число водачите на Съединени американски щати, Полша, Турция, Унгария, Швейцария, Чехия и Украйна.

Радев ще взе участие и в Срещата на върха за климата под егидата на Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш, а на 21 септември ще организира среща с него.

В програмата на българския президент са планувани двустранни срещи с президента на Република Корея Юн Сук-йол, с министъра на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд и други

На 21 септември президентът Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Според публични източници бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва и американският му сътрудник Джо Байдън ще употребяват годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации идната седмица, с цел да започват световна самодейност за заслужен труд през 21-ви век, съобщи през вчерашния ден испанската новинарска организация ЕФЕ.

Турската ТРТ заяви, че президентът Ердоган лети за сесията на Организация на обединените нации като в предстоящите му срещи фокус ще е зърнената договорка.

Говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин съобщи, че заместник-председателят на Китай Хан Джън ще взе участие в общите полемики на 78-ата сесия на Организация на обединените нации. Той ще се включи и в срещите на върха на Организация на обединените нации за устойчивото развиване и за климата, както и проведеното от Китай съвещание на високо равнище, на което ще бъдат показани достиженията от съдействието в границите на световната самодейност за развиването

Украинският президент, Володимир Зеленски също  ще взе участие в общия спор на сесията. Очаква се той да произнесе речта си сутринта на 19 септември, оповестява кореспондентът на " Укринформ ".

78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации се ръководи от Денис Франсис, който съставлява Република Тринидад и Тобаго в Организация на обединените нации.

Русия ще бъде показана от външния министър Сергей Лавров. Очаква се той да взе участие единствено на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 20 септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР