Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в Германия, предаде

...
Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в Германия, предаде
Коментари Харесай

Радев заминава за Берлин, среща се със Шолц и Щайнмайер

Президентът Румен Радев отпътува на работно посещаване в Германия, съобщи БНР.

Акцент във визитата му ще са въпроси на европейската сигурност в подтекста на войната в Украйна и диверсификацията на енергийните източници.

Тази вечер президентът ще се срещне с представители на българската общественост в Берлин, а на следващия ден му предстоят срещи с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц,

Задълбочаването на икономическите връзки сред България и Германия e една от главните тематики в тридневната аудиенция на президента Румен Радев в Берлин и Хамбург.

В немската столица президентът ще разиска диверсификацията на енергийните източници и укрепването на европейската сигурност в подтекста на войната в Украйна.

Заедно с Радев пътува и бизнес делегация, чиито представители ще имат опция да вземат участие във конгреси в Берлин и по-късно в Хамбург.

След като този следобяд Радев се срещне с българската общественост в Берлин, в края на визитата си във вторник ще беседва и с българи, които живеят в Хамбург. По-рано Радев ще участва и на бизнес конгрес в огромния пристанищен град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР