Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за

...
Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за
Коментари Харесай

КСНС при президента обсъжда общата политика за сигурност и отбрана на ЕС

Президентът Румен Радев привиква през днешния ден съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е " Роля на Република България за развиването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 ".

През октомври м.г. и президентът, и министър председателят Бойко Борисов, и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оповестиха за обща европейска защита. В края на м.г. президентът Радев разгласи, че счита да сложи тематиката за модернизацията на армията. По думите му решенията се вземали безредно и " на парче ".

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност ще се организира два дни преди Народното събрание да стартира работа след зимната почивка на депутатите. За 11 януари е планувано и формалното разкриване на европредседателството.

В края на м.г. имаше две съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност поради корупцията, само че консенсус не бе реализиран. Мнозинството в Народното събрание одобри оферти от държавното управление антикорупционен закон, а преди три дни президентът наложи несъгласие върху него, което се чака да бъде отхвърлено.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР