Президентът Румен Радев си изпусна нервите. В стремежа си непрекъснато

...
Президентът Румен Радев си изпусна нервите. В стремежа си непрекъснато
Коментари Харесай

Радев си изпусна нервите

Президентът Румен Радев си изпусна нервите. В устрема си непрестанно да нападна кабинета този път той мина границата на положителния звук и съобщи във връзка с премиера Бойко Борисов: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост ”.

„ Премиерът би трябвало да се запознае със законите. Президентът не може да наложи несъгласие на решение на Народното събрание. От други мнения по-добре да се въздържа. Гьоте го е споделил най-добре: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост “, съобщи пред публицисти Радев по време на визитата си в „ Пирогов ”. В днeшния бpoй 33 нa Дъpжaвeн вecтниĸ e пyблиĸyвaнo peшeниeтo нa пapлaмeнтa зa yдължaвaнe нa извънpeднoтo пoлoжeниe дo 13 мaй т.г. Oбнapoдвaни ca и нoвитe пpaвилa зa paбoтa нa пapлaмeнтa в ĸpизиcнa cитyaция.

Президентът още веднъж прикани държавно управление да вземе бързи ограничения, които съгласно него към този момент даже са закъснявали, с цел да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„ Да няма гладни хора, тъй като гладният човек ще излезе на улицата “, предизвести президентът. И добави: „ Хората, които вземат тези решения са сити хора, само че има доста гладни. Заради това споделям: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха! “. Така той разяснява въпроса дали ще наложи несъгласие на част от законите, които през вчерашния ден бяха признати в Народното събрание. Радев изясни, че се чака всички документи да постъпят при него и откакто ги прегледа, ще реши.

Миналата седмица Борисов предизвести, че в случай че президентът наложи несъгласие, той ще извади депутатите на ГЕРБ от Народното събрание.

Относно заплатите на националните депутати и решението на Народното събрание да дарят възнагражденията си, които ще получат по време на изключителното състояние, президентът сподели, че той е дарил своята заплата още от март. " За разлика от депутатите и министрите, които имат намерение да дарят заплатите си към края на изключителното състояние, аз го направих в начало ”, сподели Радев и обвини  депутатите в популизъм и суетност. “За мен дарението има смисъл, когато е в точния момент и когато е надалеч от камерите, другото е суетност и популизъм ", акцентира президентът. След което се обърна непосредствено към народните представители: " Уважаеми депутати, дарението за мен е персонален акт, в случай че държите да се равнявате по президента, има елементарно решение: Кръгом и тичешком към месец март, в този момент си дарете и мартенските заплати! “.

Радев уточни, че парите му са отишли в поддръжка на възрастните хора в община Видин.

 „ Редом със здравните ограничения трябват безапелационни и навремени ограничения за битка със обществената и икономическата рецесия, тъй като в случай че няма съответна реакция, ще има последици “, съобщи още президентът. Според него има към този момент някакви ограничения, само че те не са задоволителни. Той счита, че обществото би трябвало да съблюдава напътствията на управляващите.

„ Но не можем до безспир, до момента в който има вирус у нас, тъй като вирус ще има и след 13 май, отново ли ще стоим в това състояние? Нужно е да мислим в този момент по какъв начин управляемо и по-бързо да излезем от това състояние “, разяснява президентът. Според него е нужно да се мисли освен за физическото, само че и за психическото здраве на нацията

Румен Радев поздрави всички лекари, медицински сестри, медицински експерти от „ Пирогов ” по случай техния празник. " Благодаря за техния висок морал, храброст и безрезервност в битката за живота на всеки българин, попаднал в плен на заболяването ", сподели Радев. И дефинира като обезпокоителен обстоятелството, че към този момент има 30 медици, инфектирани с ковид.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР