Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд относно незаконните според

...
Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд относно незаконните според
Коментари Харесай

Румен Радев сезира в понеделник съда за промените в Конституцията

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд по отношение на противозаконните съгласно него промени в Конституцията, осъществени от ръководещото болшинство в последните работни дни на предходната година.

Това заяви президентът след обичайния обред по осветление на бойните флагове и знамената светини на Българската войска, провел се пред Паметника на Незнайния войник в столицата. На него участваха и вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и други

" Влизаме в 2024 година със смесени усеща - полуконституция, полушенген, полуистина, полубюджет, полуреформи. Когато политическият разгул и търговията с националния суверенитет стартират да се трансфорат в норма, както и цената на националното достолепие и превръщането ни във второкласен европейски жители ", отговори на въпрос на News.bg oтносно  само по въздух и море Радев.

2024 година ще бъде година на избори освен на европейски парламент, а следва да избираме сред войната и мира, сред националното ни угодничество и достойното ни европейско бъдеще, сред примирението и дейностите, счита президентът. И точно по тази причина ни би трябвало воля за възобновяване на справедливостта, добави той.

И в този ред на мисли, акцентира той - първото му деяние за годината ще бъде да сезира Конституционния съд " за бруталното и некадърно посягане върху българската Конституция ".

Държавният глава не влезе в детайлности по отношение на претекстовете си да оспори признатите от " некоалицията " промени в Конституцията, само че даде обещание - това ще стане в понеделник, а претекстовете били " много обемисти ".
 Румен Радев: Сглобката изнасилва Конституцията
Румен Радев: Сглобката изнасилва Конституцията

Няма да постанова несъгласие на Бюджет 2024
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР