Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната

...
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев на консултации с ДПС

Президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “ (ДПС), оповестиха от прессекретариата на президента.

Срещата ще стартира в 13:00 ч. на „ Дондуков “ 2. 

В понеделник президентът организира съвещания с представители на „ Продължаваме Промяната “ (ПП), а на 26 октомври Радев се срещна с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Президентът Радев разгласи, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като Народното събрание има да свърши доста работа и ще организира консултациите изчерпателно, с цел да бъдат разисквани рецесиите пред страната и опциите за тяхното решение.

Държавният глава съобщи, че е значимо политическите партии да осъзнаят нуждата от градивен разговор, взаимни отстъпки и установяване на ясни общи цели в името на бъдещето на България. 

Според Конституцията след края на диалозите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания стартира и процедурата към връчването на мандатите за сформиране на държавно управление. По Конституция първият е за най-голямата партия, в тази ситуация това е ГЕРБ-СДС, вторият би трябвало да е за „ Продължаваме Промяната ”, а в случай че се стигне до трети, то той ще е по желание на президента. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР