Президентът Румен Радев ще пропусне общото събрание на ООН тази

...
Президентът Румен Радев ще пропусне общото събрание на ООН тази
Коментари Харесай

Защо Радев отказва да отиде на общото събрание на ООН?

Президентът Румен Радев ще пропусне общото заседание на Организация на обединените нации тази година заради неспособност. Това е докладвал министърът на външните работи Николай Милков пред Министерския съвет.

Заради " невъзможността " на президента Радев България ще бъде показана на много ниско равнище - 77-членната делегация ще бъде водена от министъра на външните работи Николай Милков, излиза наяве от стенограмата от съвещанието на министрите на 26 август, която бе оповестена с едноседмично забавяне от държавното управление.

Милков не е обяснил пред Министерския съвет каква е невъзможността на Радев.

Сесията на общото заседание стартира в Ню Йорк на 13 септември, а главният политически спор ще е сред 20 и 26 септември.

Основните тематики на Общото заседание на Организация на обединените нации тази година ще са решения, които обвързват сегашните световни рецесии - възобновяване след COVID-19, войната в Украйна и продоволствената рецесия в международен мащаб, до която докара съветската експанзия, заканите за световната стопанска система и необратимите към този момент климатични проблеми. Това е разяснил министър Милков пред държавното управление.

Традиционно на общите събрания на Организация на обединените нации България организира и срещи с значими страни, които биха могли да са от изгода за страната ни, напомня външният министър. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР