Президентът Румен Радев призова за всеобхватен подход, широк набор от

...
Президентът Румен Радев призова за всеобхватен подход, широк набор от
Коментари Харесай

Радев зове пред ООН за мерки за устойчиво развитие

Президентът Румен Радев прикани за изчерпателен метод, необятен набор от принадлежности, групови дейности и обезпечаване на удобна среда за извършване на задачите на стабилно развиване. В Организация на обединените нации Радев уточни и като тревожна наклонността за повишаване разноските за защита.

Президентът приказва за недоверия сред страните и съобщи, че годишният растеж на разноските за защита е индикативен за това, че средата на сигурност не се усъвършенства.

„ Устойчивото развиване може да бъде реализирано само при съществуването на по-ефективен световен механизъм за сигурност, който предизвиква разговора и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на мощен напън. “

Радев също отбрани концепцията за „ отворена просвета “ и научното доближаване и обърна внимание на особеностите на обещано общество.

„ Умението да се разчетат характерните културни кодове на „ другите “, както и тяхното публично значение, би довело до по-доброто схващане на социално-политическите процеси и мотивацията на обществата. “

Днессе чака българският държавен глава се чака да беседва с сътрудниците си от Палестина и Черна Гора. Речта му пред международните водачи от трибуната на Общия спор е в четвъртък.

Очакванията към 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации са за реализиране на значителен прогрес за предварителна защита и справяне с споровете и повишение на общата сигурност в света, само че действителността мъчно покрива тези упования, съобщи президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос за изострената изразителност и средата на сигурност в Персийския залив, Радев изрази вяра направените оферти от президента на Иран за деескалация и вижданията, които имат Съединени американски щати и другите сътрудници, да доведат до действително понижаване на напрежението и да се избегне нов евентуален спор в района на Близкия изток.

Помолен да разяснява апелите на политически водачи за подписване на нова нуклеарна договорка с Иран, президентът уточни, че Европейски Съюз към този момент е изразил ясна позиция със Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия и той следва да се извършва. По думите на президента, в случай че този проект бъде неглижиран, това значи да се върнем към изходна точка и да вървим към интензивен и рисков курс към нуклеарно въоръжаване в района на Близкия изток.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР