Президентът Румен Радев присъства в Бургас на поклонението за загиналите

...
Президентът Румен Радев присъства в Бургас на поклонението за загиналите
Коментари Харесай

Радев: България загуби доблестни полицаи, гибелта им плаща цената на корупцията

Президентът Румен Радев участва в Бургас на поклонението за починалите през вчерашния ден служители на реда, опиитали се да спрат рейс с незаконни мигранти. Радев сервира съболезнования на фамилиите на двамата чиновници на реда, придружаван от кмета на града Димитър Николов.
" Тук съм, с цел да изразя съболезновани към околните и фамилиите на старши служител на реда Атанас Градев и младши контрольор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни служители на реда, отдадени до дъно на своя дълг в името на законността и сигурността на българските жители. Те са чест и приимер за всички нас ", бяха първите думи на президента пред медиите.

" Гибелта на двамата служители на реда е вследствие от дългогодишната безотговорност на хора, които провеждат и закрилят незаконния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на служителите на реда заплаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик ", акцентира Румен Радев.
Той настоя за решителни дейности и ограничения за защита на границата и за недопускането повече на сходни случаи.
" Затова и на фона на възходящия мигрантски напън Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи би трябвало да са безкомпромисни с каналджиите. Очаквам и усилване на подхванатите ограниченията за изцяло рационализиране и увеличаване на защитата на българската граница и недопускане на сходни случаи за в бъдеще като организация, модерни технчески средства, подсилване на оградата и най-много - условия на труд и мотвация на персоналния състав ", сподели още президентът.

Днес в Бургас е Ден на печал в памет на починалите служители на реда. С минута безмълвие те бяха почетени от сътрудниците си в страната и от служебните министри преди съвещанието на Министерския съвет.

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР