Президентът Румен Радев обяви вчера, че сваля доверието си от

...
Президентът Румен Радев обяви вчера, че сваля доверието си от
Коментари Харесай

Политолози: Конфликтът Радев-Борисов ще ескалира

Президентът Румен Радев разгласи през вчерашния ден, че смъква доверието си от държавното управление на Бойко Борисов. министър председателят отговори по подобаващ метод, като заявява, че Радев не може да смъква нещо, което така и така не е имал, както и, че доверие дава народът посредством избори, а не президентът.

Пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев и политическият анализатор Слави Василев разясниха по какъв начин и за какво студената война сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2 се трансформира в парещ спор сред двама генерали.

Ганев подсети, че сходно нещо не се случва за първи път в демократичната история на България и напомни по какъв начин Росен Плевнелиев е свалил доверието си от държавното управление на Пламен Орешарски.

„ Въпросът е по какъв начин ще работят двете институции. Те имат споделени пълномощия и би било безконтролно да не се държи връзка сред главните институции “, сподели той.

Според политическия анализатор Слави Василев всичко е тръгнало поради публикуваните СРС-та и от там студената война се е трансформирала в гореща, тъй като Радев счита, че цялата страна е против него.

Василев разгласи, че въпреки всичко е значимо на върха на страната да има друг синхрон, а не да си другаруват по през целия ден, както е било преди. Ганев изясни обаче, че съгласно него, разговорът сред Радев и Борисов в действителност не би трябвало да престава.

На въпрос по какъв начин ще се отпуши това напрежение, Василев съобщи, че напрежение има и то ще продължи да се повишава – нито президентът ще се откаже от мандата си, нито министър председателят ще хвърли оставка.

Относно това кой ще бъде първият българин, който ще получи възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция, Димитър Ганев сподели, че няма визия и подсети, че само е ясно, че е длъжностно лице. Според Слави Василев в случай че то е от ръководещите, напрежението още повече, че ще се повиши.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР