Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото

...
Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото
Коментари Харесай

Радев: Ще предоставя всички условия по Конституция, така че да има диалог, търсещ мнозинство

Президентът Румен Радев разяснява, че идната седмица ще разгласи първото съвещание на Народното събрание.

По думите му издигането на нови червени линии, и то след изборите, и търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от коалиция издават страха на партиите да поемат отговорност за ръководството през зимата.

„ Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя напълно с техните визии. Изключително значимо е те да намерят общия език. Ще дава всички условия по Конституция, тъй че да има задоволително време за разговор, за търсене на консенсус и да се образува управническо мнозинство”, сподели още президентът.

Според президента и миналите избори не са съумели да пречупят наклонността за отчуждаване от партиите и от властта.

„ Този избор не даде опция на никоя партия да ръководи сама и не дадоха опция за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак към партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и интереси”, безапелационен е Радев.

По думите му България има потребност от работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление.

„ Сега не е време за безволие, не е време за тяснопартийни сметки. България има потребност от парламент. Върху него се крепи нашият парламентарен модел на ръководство. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа смелост”, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР