Президентът Румен Радев и държавният глава на Република Северна Македония

...
Президентът Румен Радев и държавният глава на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Румен Радев и Стево Пендаровски кацнаха в Рим


Президентът Румен Радев и президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски дойдоха дружно в Рим за общо честване на Светите братя Кирил и Методий.

Самолетът с българския президент и водената от него публична делегация беше посрещнат от македонския му сътрудник в Скопие. Преди даотпътуват за Италия Радев и Пендаровски направиха къси изказвания.

Българският президент изрази очакване за развиване на връзките сред двете страни в дух на другарство, съдействие и добросъседство. " Искам да благодаря на моя сътрудник и другар президентът на РСМакедония за гостоприемството, въпреки и за напълно къса аудиенция и да споделя, че взаимното ни пътешестване до Рим и отдаване на респект на Светите братя Кирил и Методий е прелестен мотив да подновим разговора сред нашите две страни на най-високо равнище ", сподели Румен Радев, представен от БНР.

И президентът Пендаровски дефинира визитата в Италия като добър мотив да разиска с Радев и настоящи въпроси по двустранните връзки сред София и Скопие, в това число и тематиките, които сега разделят двете страни.

В Рим българският държавен глава отдаде респект пред паметника на българския бунтовник капитан Петко Войвода.

По-късно президентът взе участие в публично разкриване на изложба " България " към културния ни институт в италианската столица.

По-късно в представителството на Европейската комисия в Рим президентите Румен Радев и Стево Пендаровски ще участват на сключване на съглашение за съдействие сред Българска телеграфна агенция и осведомителната организация на РСМ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР