Президентът Румен Радев беше домакин на тържествената вечеря ифтар по

...
Президентът Румен Радев беше домакин на тържествената вечеря ифтар по
Коментари Харесай

Радев бе домакин на ифтар

Президентът Румен Радев беше хазаин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вечерята е израз на почитание към религиозния празник и към традициите на мюсюлманите у нас.

От зазоряване до залез-слънце по време на Рамазана мюсюлманите съблюдават непоколебим пост. Не се хранят и не пият вода. Ифтар е вечерята, с която се отбелязва краят на дневния пост.

И тази година хазаин на вечерята беше президентът Румен Радев. „ Не разграничи разликите са казусът на човечеството, а разделянето. Ние като народ сме потвърдили, че сме били постоянно гостоприемни към пристигналия с мир и съпричастни, състрадателни към бедстващия и към страдащия. Ние през днешния ден сме значим фактор и модел за подражателство като народ, който е построил религиозна етническа и чисто човешка приемливост и взаимност, съобщи Радев.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи означи, че вечерята ифтар сближава хората, без значение от етноса и религията. „ Обръщам се към всички с зов да се опитаме да се абстрахираме от неприятни дейности и намерения, както и от неприятни усеща като злоба, ненавист и предпочитание за отплата. Нека сходни усеща бъдат сменени с любов и съгласие. ”

На вечерята участваха представители на другите вероизповедания у нас, дипломатически представители и общественици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР