Президентът Радев: Ние, българските политици, трябва да бдим над суверенитета

...
Снимка: БГННЕС

Снимка: БГННЕС

Коментари Харесай

Президентът Радев: „Ние, българските политици, трябва да бдим над суверенитета на родината“

Президентът Радев: „ Ние, българските политици, би трябвало да бдим над суверенитета на родината “. Това разгласи на тържествената гала за националния празник, състояла се в центъра на столицата президентът на Република България Румен Радев.

„ Отново сме дружно, с цел да почетем 3 март “, стартира словото си президентът.

„ Ден на българската независимост, съдбоносен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да поменем историческия героизъм и саможертвата на българските опълченци и на воините от всички народности от армията на съветския император Александър II, които сложиха завършек на петвековното османско робство.

Отменян в предишното и нападнат през днешния ден, 3 март освен удържа на користния напън. Благодарение на своя честен заряд, на волята на голямото болшинство българи празникът се трансформира в победа на идеали над нихилизма, на здравия български корен.

Защото празникът ни не е само отзив от тътена на освободителната Руско-турска освободителна война. Не отразява единствено успеха на бойното поле. Трети март не е и единствено датата на един интернационален контракт. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния блян за независимост и саможертвата на генерации българи “, сподели президентът в словото си.

Държавният глава акцентира, че 3 март сложи подобаващ венец на подвига на българските опълченци, траял пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъднал предначертаното от Паисий и възрожденците – завета за свободна, единна и европейска България.

От Трети март стартира нашата страна, съобщи Радев и уточни, че през днешния ден означаваме нещо доста по-значимо от една голяма величава историческа дата.

Президентът добави, че би трябвало да продължим да укрепваме темелите на нашите настояще, с цел да можем да гледаме в бъдещето.

„ В нашето обезпокоително време, всички ние, българските политици, би трябвало да бдим над суверенитета на родината “, добави той и прикани да повярваме в личните си сили и да обединим напъните си, с цел да градим свободна България.

„ Вечна популярност на героите! Да живее България! “, добави в словото си Румен Радев

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории Живот и България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР