Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства поредните санкции, наложени от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства поредните санкции, наложени от
Коментари Харесай

Зеленски приветства новите санкции над Русия, ожесточени боеве в Северодонецк

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства следващите наказания, наложени от Европейския съюз на Русия. В 98-ия ден от съветското навлизане в Украйна се водят яростни боеве в Северодонецк – цел на съветските войски в Донбас.

По време на боевете в Северодонецк, се е взривил контейнер с азотна киселина. Управителят на Луганска област Серхий Гайдай заяви, че детонацията е резултат от съветски въздушен удар и прикани останалите в града поданици да не напущат бомбоубежищата заради заплаха от натравяне.

Около половината от Северодонецк е под съветски надзор, само че бранителите на града не са обкръжени, твърди Гайдай, който добави, че обстановката в града е сходна на тази в две други селища – Рубежное и Попасна, които бяха завладяни от руснаците по-рано в хода на борбата за Донбас.

90 на 100 от жилищния фонд в Северодонецк е развален от артилерийските удари, близо две трети са изцяло разрушени. Поради обстрела са невъзможни нито евакуацията на цивилни, нито филантропични доставки.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства шестия пакет от наказания, наложени от Европейския съюз по отношение на Русия. Зеленски акцентира, че с такава нападателна политика и курс на изолираност от цивилизования свят Русия просто няма да може да се приспособява:

„Практическият резултат е отнемане от десетки милиарди евро, които Русия няма да може да употребява, с цел да финансира терора. Но е значимо да се разбере, че отводът на европейските страни от съветския нефт и други изкопаеми горива ще форсира прехода към възобновими енергийни източници. Стратегически това слага съветската страна в периферията на актуалната икономика“.

4113 мирни поданици са починали от съветското навлизане в Украйна, сочат данни на Организация на обединените нации, представени от украински източници. Прокуратурата в Кишев заяви, че от началото на войната  са открити към 15 хиляди случая на военни закононарушения.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР