Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че в началото на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че в началото на
Коментари Харесай

„Мощен септември: Зеленски разкри плановете на Украйна за есента

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че при започване на есента ще има доста работа и интернационалната интензивност ще бъде на високо равнище. Той приказва за това в своя канал в Telegram.

Според него управляващите към този момент са почнали подготовката за септември, който, както наподобява, се чака да бъде мощен. В същото време ще се работи в няколко области едновременно.

" Ние към този момент започнахме да приготвяме мощен септември за Украйна. Нашата интернационална интензивност ще бъде не по-малка от тези седмици ", сподели президентът в изказване.

Планове за септември: детайлности

На първо място става въпрос за отбраната. Това са нови отбранителни пакети за украинската войска, които ще включват артилерия, бронирани машини, противовъздушна защита, ракети и средства за разминиране.

Всеки от сътрудниците към този момент е осведомен за потребностите на Украйна и остава да се изчакат съответните решения.

Втората точка се отнася до гаранции за сигурност.

„ Следващите кръгове от договаряния и присъединението на нови страни към общата архитектура за сигурност предстоят скоро. Ние непрестанно прибавяме наличието на първия Форум за отбранителната промишленост. Свободният свят изисква повече мощ, с цел да се пази. Като цяло имаме подобен капацитет и ще го демонстрираме ", се споделя в известието.

Украйна също се приготвя за интернационалните събития, в това число Общото заседание на Организация на обединените нации и постоянната среща на върха на първите дами и господа. Ще бъдат повдигнати значими тематики, които са свързани с бъдещето на планетата, а точно продоволствената сигурност. През идната седмица ще се проведат няколко срещи по тази тематика.

„ Наскоро беше признато ново решение за наказания на Съединени американски щати против съветски физически и юридически лица, забъркани в незаконното депортиране на украински деца от краткотрайно окупираната ни територия. Това е значима стъпка. Украйна е признателна за това. Работим по сходни санкционни стъпки на нашите сътрудници “, продължи Володимир Зеленски.

Президентът на Украйна настрана означи, че депортирането на деца и умишлените опити да бъдат оставени без контакт с родителите им е политика на геноцид, която няма място в актуалния свят.

" Обединеният свят е по-силен от агресора. През септември ще има още повече единение ", заключи президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР