Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че по време на

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че по време на
Коментари Харесай

Байдън към Зеленски: Ще дадем бърз и решителен отговор при руска агресия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че по време на едночасов диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън е разискал обстановката със сигурността, икономическите въпроси и глобите против Русия. Той приказва за това в профила си в Twitter.

„ Имах едночасов телефонен диалог с Джо Байдън. Говорихме за сигурността, стопанската система, съществуващите опасности, глобите и съветската експанзия. Подробности по-късно “, написа Зеленски.

Стана ясно, че Байдън и Зеленски са се договорили да продължат дипломацията за разрешаване на украинската рецесия. Байдън е изразил пред Зеленски уговорката си към териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Президентът също по този начин даде обещание на украинския си сътрудник " бърз и съдбоносен " отговор на Съединени американски щати на всяка " по-нататъшна съветска експанзия ".

Преди това президентът на Съединени американски щати Джо Байдън уточни 16 февруари за дата за съветската „ инвазия “ в Украйна. Държавният секретар Антъни Блинкен отхвърли да удостовери по какъвто и да е метод изказването на американския водач
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР