Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да ликвидира

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да ликвидира
Коментари Харесай

Ердоган се зарече да ликвидира всички терористи източно от Ефрат в Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да ликвидира всички " терористи " източно от река Ефрат в Сирия и да върне територията на нейните " законни притежатели ".

Определяйки го като " дефинитивно предизвестие " за Сирия, Ердоган акцентира, че турските сили " ще отстраняват опасността за Турция " и ще съсредоточат вниманието си върху сирийските кюрдски бойци на изток от Ефрат вместо региона на град Манбидж.

Ердоган също по този начин приветства съглашението, реализирано сред страната му и Русия по отношение на деескалацията на сирийската провинция Идлиб. " Ние, дружно с Русия и Иран, разработихме формула, която взема под внимание ползите на всички партии. В Женева не успяхме да разгадаем тези проблеми и взехме решение за сирийско споразумяване в Астана. След това имаше Сочи, Техеран, където стигнахме до разумно умозаключение. В резултат няма никакви проблеми с Идлиб в този момент ", посочи Ердоган пред група провинциални водачи на Партията на справедливостта и развиването, която е ръководена от него.

Междувременно Ердоган разгласи, че прокурор от Саудитска Арабия ще дойде в Турция в неделя по случая с убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги. Ердоган е разкрил, че Турция разполагала с още информация за случая и скоро щяла да я разкрие.

Турският държавен глава също по този начин е настоял Саудитска Арабия да съобщи 18-те лица, задържани предходната седмица по отношение на убийството на Кашоги. Ердогана добави, че Анкара разполага с повече доказателства по отношение на следствието.

Вчера саудитски прокурор разгласи, че убийството на Кашоги е било планувано авансово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР