Иран освободи екипажа на задържания кораб MSC Aries, плаващ под

...
Иран освободи екипажа на задържания кораб MSC Aries, плаващ под
Коментари Харесай

Иран освободи екипажа на португалския кораб, свързан с Израел

Иран освободи екипажа на арестувания транспортен съд MSC Aries , плаващ под португалски байрак, обвързван с Израел, само че продължава да управлява самия транспортен съд, сподели външният министър на ислямската република Хосейн Амирабдолахян, представен от Ройтерс.

Припомняме, че на 13 април Иранската революционна армия с екипаж от 25 души в Ормузкия пролив. Това стана дни, откакто Техеран даде обещание да отмъсти на Израел Иран сподели, че може да затвори основния корабен маршрут.

" Иззетият транспортен съд, който изключи радара си в териториалните води на Иран и заплаши сигурността на корабоплаването, е под правосъдно задържане ", сподели Амирабдолахян, съгласно обява на външното министерство в X късно вечерта в четвъртък.

Министърът заяви, че освобождението на екипажа е филантропичен акт и те могат да се върнат в страните си дружно с капитана на кораба.

Министерството на външните работи на Иран по-рано съобщи, че MSC Aries е арестуван за " нарушение на морските закони " и че няма подозрение, че е обвързван с Израел.

MSC наема Aries от Gortal Shipping, филиал на Zodiac Maritime, който е отчасти благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер.

Неотдавнашните офанзиви против търговски кораби в Червено море и Аденския залив от йеменските хуси - съдружници на Иран, които декларират взаимност с палестинците по време на войната на Израел против Газа, засегнаха световното мореплаване.
 Димитър Главчев: Случаят с отвлечените българи от кораба Galaxy Leader не е пропуснат
Димитър Главчев: Случаят с отвлечените българи от кораба Galaxy Leader не е пропуснат

Работна група сега се занимава с тематиката, рапортува външният министър Иван Кондов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР