Всяко дете е различно, както и навиците му за сън.

...
Всяко дете е различно, както и навиците му за сън.
Коментари Харесай

Как да помогнем на детето да заспи само?

Всяко дете е друго, както и навиците му за сън. Докато някои обичат да спят с възглавници и одеяла, други избират да имат играчка със себе си.

Като родител може да бъде много мъчно да накарате детето си да спи в личната си стая през нощта, откакто е построило табиет да спи във вашето легло. Този табиет е добър, до момента в който са дребни. Но родителите би трябвало да се уверят, че детето им се учи да спи единствено.

Още от раждането на детето, то основават мощна обвързаност към родителите си. Спането с бебето е значимо, с цел да сте сигурни, че то няма да падне от леглото, или с цел да го храните през нощта. Но когато детето ви стартира да пораства, уверете се, че то ще спи единствено.

Ако детето желае да спи единствено, не го спирайте. Ако това държание се предизвиква, на по-късен стадий то ще заспива единствено, когато родителите са в близост. Ето няколко съвета от News 18 , с които можете да помогнете на детето си да стартира да спи единствено:

Не принуждавайте детето си

Не принуждавайте детето си да заспива единствено незабавно. Можете да започнете, като го оставяте да спи единствено един път или два пъти седмично. Постепенно увеличете броя на дните. След като свикне, ще може да заспива единствено постоянно.

Сложете детето си в леглото

Всяка вечер, преди вашето мъниче да легне в леглото, не забравяйте да го подготвите за сън. Облечете го в нощните облекла, пъхнете го в леглото и го завийте с одеялото. Можете да седнете до тях и да прочетете обичаната им книга.

Оставете светлините включени

В случай, че детето ви се опасява да спи на мрачно, можете да включите слаба лампа. В началото може да им е мъчно и евентуално ще дойдат при вас, с цел да спят в леглото ви. Като родители, ваша отговорност е да се откажете от този табиет и да го оставите да спи единствено.

Подходяща възраст

Подходящата възраст, на която да накарате детето си да спи настрана от вас, е до 8 години. След това детето ще навлезе в юношеския интервал. Когато дойдат тийнейджърските години, идва и способността да се оправя единствено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР