Президентът на Турция Реджеп Ердоган подкрепи твърдението на руския си

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган подкрепи твърдението на руския си
Коментари Харесай

Къде отива украинското зърно? Говори Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Ердоган поддържа изказванието на съветския си сътрудник Владимир Путин, че изнасяното от Украйна зърно отива в богати, а не в небогати страни, съобщи БНР. Путин съобщи това през вчерашния ден на източния стопански конгрес във Владивосток, като добави, че не изключва смяна в съглашението за експорт на селскостопанска продукция от Украйна, реализирано през юли.

Днес турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че на Путин му е неприятно, че украинското зърно отива в страни, санкциониращи Русия, и добави, че и двамата водачи желаят да бъде изнасяно и съветско зърно.

" Путин е прав по един въпрос – факт е, че зърното, което е част от съглашението, за жалост отива в богати страни, а не в небогати. Основната цел е да се продължи износът на зърно към небогати страни.

От една страна глобите против Русия са в действие, фактът, че зърнените доставки отиват в страни, които постановат тези наказания, е стеснителен за Путин.

Двамата желаеме и от Русия да се изнася зърно. Това е нашето очакване, а по този въпрос има закъснение. "

Турция, дружно с Организация на обединените нации, беше медиатор за съглашението Русия да разреши кораби със зърно да товарят безвредно на украинските черноморски пристанища. Срокът на деяние на това съглашение е 120 дни и ще изтече в края на ноември.

Вчера Путин съобщи, че то би трябвало да бъде лимитирано - тъй като не способства за увеличение на износа на съветско зърно и торове, а украинските артикули, вместо за най-застрашените от всеобщ апетит страни, се карат предпочитано в Европейския съюз и в Турция.

Специалната координационна група за наблюдаване на спазването на съглашението рапортува, че едвам към 30 % от общия товар на към този момент близо 100 кораба с украински зърнени култури са били за небогати страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР