Президентът на Тайван Цай Инг-уен заяви, че демокрацията на острова

...
Президентът на Тайван Цай Инг-уен заяви, че демокрацията на острова
Коментари Харесай

Президентът на Тайван: Островът ще бъде демократичен за поколенията

Президентът на Тайван Цай Инг-уен съобщи, че демокрацията на острова процъфтява макар засиления китайски напън, и се зарече, че народът му ще остане " свободен за поколенията ", съобщи Агенция Франс Прес.

Китай афишира самоуправляващия се Тайван за своя територия и през последните години ускори военния и политическия напън против администрацията на Цай.

Тайван съвсем всекидневно вижда нахлуването на китайски военни самолети към острова, а на интернационалната сцена Пекин отвлича дипломатическите му съдружници в опит да го изолира.

В речта си по случай националния празник Цай съобщи, че неин дълг е да " пази националния ни суверенитет и демократичния и свободен метод на живот " на 23-милионното население на Тайван.

" В изискванията на голям вътрешен и външен напън тайванската народна власт се развива и процъфтява... и ние изплувахме с още по-голяма резистентност ", сподели тя.

" Защитата на тайванската народна власт е отбрана на универсалната полезност на демокрацията. "

" Тайванският народ - добави тя - ще бъде либерален и свободен народ за генерации напред. "

През миналата година Пекин организира масирани военни игри към острова, симулирайки обсада, които провокираха безпокойството на администрацията на Цай - както и на основни съдружници като Съединените щати.

Лидерът, който е мразен от Пекин поради отхвърли си да признае претенциите на Китай към Тайван, е в последната година от мандата си и не може да се кандидатира още веднъж за президент заради ограничаването за два мандата на острова.

През януари в Тайван ще се проведат национални избори, на които ще взе участие заместникът на Цай Лай Чинг-те. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР