Президентът на Световната атлетика Сър Себастиан Коу обяви, че отлагането

...
Президентът на Световната атлетика Сър Себастиан Коу обяви, че отлагането
Коментари Харесай

Рано е за отлагане на олимпиадата в Токио

Президентът на Световната атлетика Сър Себастиан Коу разгласи, че отлагането на игрите на 32-ата лятна олимпиада са като една от многото благоприятни условия, само че самият той не би се наел да прави прогнози или оферти толкоз дълго преди началото на Токио 2020. Към днешна дата Игрите би трябвало да стартират по график на 24-и юли.
" Нека не вършим изводи цели четири месеца преди Олимпийските игри. Ако в последна сметка тази дата би трябвало да се отсрочи, ще я отложим. И това е допустимо, всичко е допустимо. Сами виждате, че сега се случва прекалено много и решенията се взимат стремително, само че особено това няма по какъв начин бъде взето на момента. Опитваме да се оправяме чрез информацията, която ни се предлага, само че тя не е обилнаа. Игрите обаче не стартират този май ", сподели Коу в изявление за ББС Спортс.
През последните три седмици Европа се трансформира стремително в новия епицентър на епидемията от ковид и това спря освен подготовката на спортистите за Олимпиадата, а и квалификациите за обособените дисциплини. Коу съобщи, че това ще бъде проблем, с който ИААФ доста мъчно може да се оправи.

" Последните сведения сочат, че Китай последователно се измъква от ситуацията, само че в случай че живееш в Европа или пък си италиански бегач на дълги дистанции, ти най-вероятно си залостен вкъщи. Тук виждаме и същинското предизвикателство ", съобщи Коу по-рано за Таймс.

" Нашият спорт постоянно се е стремял да предлага равни условия за всички и не трябва да се срамим от това. Някои не могат да упражняват обикновено и не могат да посещават спортни уреди навън или закрито. Точно за тези спортисти би трябвало да търсим метод за изява ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР