Президентът на Шри Ланка Готабая Раджапакса напусна Малдивите, след като

...
Президентът на Шри Ланка Готабая Раджапакса напусна Малдивите, след като
Коментари Харесай

Президентът на Шри Ланка, който напусна страната заради протести, излетя от Малдивите

Президентът на Шри Ланка Готабая Раджапакса напусна Малдивите, откакто избяга там от родината си, обхваната от икономическа рецесия и национално неодобрение, предава Българска телеграфна агенция.

Той се е качил на аероплан на " Саудитските авиолинии ", който ще пътува до Сингапур и по-късно ще продължи към Джеда, Саудитска Арабия, сподели формален представител на държавното управление на Малдивите, поискал да резервира анонимност.

Раджапакса избяга от Шри Ланка през вчерашния ден сутринта, откакто протестиращи превзеха държавни здания и желаеха неговата оставка.

Междувременно протестиращите оповестиха през днешния ден, че непринудено ще изоставен окупираните от тях здания, до момента в който Народното събрание се пробва да сформира ново държавно управление. Един от водачите на митинга осведоми АП за този ход, откакто ръководителят на Народното събрание разгласи, че се пробва да откри какви са законовите благоприятни условия в обстановката, защото президентът Раджапакса е напуснал страната без публично да разгласи, че подава оставка и да внесе съответното заявление в тази тенденция.

Президентът избяга от Шри Ланка, откакто през уикенда беше заречен, че ще подаде оставка. Той назначи премиера за изпълняващ длъжността президент в негово неявяване – ход, който в допълнение увеличи напрежението в обществото, което упреква Раджапакса за икономическата рецесия, предизвикала изострен дефицит на храна и гориво.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР