Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес след среща

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес след среща
Коментари Харесай

Макрон не дал никакви гаранции за дата за преговори със Скопие

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи през днешния ден след среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон в Париж, че са имали " открит и динамичен " диалог, само че Париж към момента не дава никакви гаранции за дата за договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Пендаровски сподели, че Макрон е обяснил за какво е блокирал започването на договаряния със Северна Македония и Албания предишния месец и е изискал още време, до момента в който Европейски Съюз се реформира от вътрешната страна. Според Макрон смяната в методологията на процеса на договаряния с нови претенденти за участие в Европейски Съюз могат да бъдат признати най-късно до март идната година, а решението за дата за договаряния със Северна Македония може да се вземе през май на среща на върха на Европейски Съюз в Загреб.

Макрон е прав да желае смяна в процеса на присъединение към Европейски Съюз, само че " никой не може да изясни " на жителите на Северна Македония по какъв начин трансформираха името на страната си, с цел да се причислят към Европейски Съюз и НАТО, а договарянията им с Европейски Съюз са още блокирани, съобщи Пендаровски, представен от ДПА.

Пендаровски сподели, че с изключение на промяната на името, другите промени, осъществени в Северна Македония, не са били направени единствено поради участието, а за народа. " Бих желал тези промени да бъдат дълбоки, трайни и необратими ", добави той.

Пендаровски заяви, че Макрон ще посети Северна Македония през първата половина на 2020 година

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи предварителни избори предишния месец, откакто Франция, подкрепена от Дания и Холандия, блокира започването на договаряния за участие на страната в Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР