Президентът на Северна Македония описа Западните Балкани във вторник като

...
Президентът на Северна Македония описа Западните Балкани във вторник като
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Западните Балкани са слабото място на европейската сигурност

Президентът на Северна Македония разказа Западните Балкани във вторник като едва място в архитектурата на сигурността на Европа и узряло за евентуални акции за въздействие от страна на Русия, оповестява електронното издание на в..

„ Слабото място в архитектурата на Европа и заплахата от Кремъл са Западните Балкани “, сподели Стево Пендаровски на събитие на Световния стопански конгрес.

Той добави, че съгласно него Съединени американски щати би трябвало да извърнат повече внимание на обстановката в района.

„ Не се тормозя, че тази година ще имаме трансатлантическо и общоевропейско единение и взаимност, само че се чудя дали ще се резервира, когато войната в Украйна завърши, което е от решаващо значение за успеха на демокрацията над автокрацията “, уточни Пендаровски в Давос.

Според него е належащо и извънредно значимо да се резервира трансатлантическата взаимност, когато войната в Украйна завърши, защото, както се вижда по света, даже в някои от най-големите страни властническите трендове се ускоряват.

„ Искаме войната да свърши през днешния ден, само че логиката на страните и националните ползи, както е било от епохи, е на първо място да се грижиш за двора си. Ако още веднъж дадем приоритет на националните ползи на страните, тогава това единение и взаимност ще изчезнат “, разяснява Пендаровски.

В рамките на форума в Давос Пендаровски ще взе участие и в сесията " Дипломатически разговор за Западните Балкани ", като ще бъдат извършени няколко двустранни срещи с участниците във форума.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР