Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е уверен, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е уверен, че
Коментари Харесай

Тръмп знае нещо, което светът не знае

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е убеден, че коронавирусът може би е произтекъл в китайска лаборатория, само че отхвърли да даде детайлности за възможни доказателства за това, съобщи Ройтерс.

По този метод напрежението сред Вашингтон и Пекин по отношение на произхода на вируса се ускори.

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп съобщи, че е видял доказателства, които са му вдъхнали " висока степен на убеденост ", че вирусът произлиза от Уханския институт по вирусология.

" Да, да, видях ", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да поддържат тази теза. Тръмп обаче отхвърли да разкрие детайлности по отношение на тези доказателства.

" Нямам право да ви кажа това ", сподели американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли изказванията, че коронавирусът произлиза от него. Тази опция бе отхвърлена и от американски представители. Повечето специалисти са на мнение, че вирусът произлиза от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец показва през последните седмици все по-голямо неодобрение от Китай във връзка пандемията от ковид, която единствено в Съединените щати лиши живота на десетки хиляди хора, докара до икономическа криза и заплаши възможностите на Тръмп да бъде избран отново за президент на изборите през ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР