Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви за държавно посещение

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви за държавно посещение
Коментари Харесай

Тръмп се готви за държавно посещение в Англия през юни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви за държавно посещаване в Англия през юни , чака се Бъкингамският замък да разгласи, че Тръмп ще посети Обединеното кралство, оповестява БиБиСи.

На президента е дадено посещаване на министър-председателя Тереза ​​Мей след избирането му през 2016 година, само че не е избрана дата. Даунинг стрийт не разяснява въпроса пред БиБиСи.

Президентът Тръмп и първата дама Мелания посетиха Англия през юли 2018 година за двудневно работно посещаване. Тогава, президентът се срещна с Мей и с кралицата в замъка Уиндзор, преди да замине за Шотландия, където има голф игрище .

Последното пътешестване на президента във Англия е белязано от демонстрации . В Лондон хиляди, протестиращи излязоха на улиците, с цел да изразят загрижеността си за визитата му. В Шотландия, хората демонстрираха недоволството си както в Единбург, по този начин и в Търнбъри .

Националният съвет на полицейските ръководители пресметна, че полицейската интервенция за визитата на президента Тръмп през 2018 година коства близо 18 млн. паунда .
 Хиляди показват по улиците на Лондон: Тръмп да си върви
Хиляди показват по улиците на Лондон: Тръмп да си върви

Повече от 64 000 хиляди оповестиха, че ще вземат участие в проява

Според полицията, 10 000 чиновници от цялата страна са били нужни, с цел да покрият събитието . Държавно посещаване е публично посещаване на държавен глава нормално е по покана на кралицата , която работи по рекомендация на държавното управление.

Държавните визити са огромни събития, само че те не са просто церемониални каузи . Те имат политическа цел и се употребяват от държавното управление, с цел да продължат това, което той вижда като национални ползи на Англия .

След като мястото и датите бъдат доказани, държавното управление, посещаващото държавно управление и кралското домакинство ще се спогодят за обстоен график. Кралицата е формален хазаин и посетителите нормално остават в Бъкингамския замък или замъка Уиндзор .

Обикновено има държавен прием и може да се включи посещаване и изявления в Парламента . Председателят на Камарата на общините е един от трите " основни фигури " в Уестминстър Хол и като подобен може да постанова несъгласие върху това, кой може да се обърне към Парламента .

Кралицата нормално приема един или двама държавни глави на година . Тя е хазаин на 109 държавни визити, откогато е на трона от 1952 година .

Официалният уебсайт на кралицата и Кралското семейство има цялостен лист на всички държавни визити , в това число детайлности за церемониите .
 Тръмп пи чай с кралица Елизабет II
Тръмп пи чай с кралица Елизабет II

92-годишният монарх беше заставен в един миг да върви с американския лидер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР