Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства споразумението между КНДР и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства споразумението между КНДР и
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се съгласи да допусне ядрени инспекции, обяви Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства съглашението сред КНДР и Южна Корея , оповестяват международни организации.

Тръмп поддържа уговорките на Ким за нуклеарно разоръжаване, в това число и затваряне на нуклеарен полигон и допускане на интернационалните наблюдаващи в КНДР.

 КНДР и Република Корея със стъпка към дълготраен мир на Корейския полуостров Обновена
КНДР и Република Корея със стъпка към дълготраен мир на Корейския полуостров

Споразумението беше подписано по време на гала в държавната резиденция Paekhwawon в Пхенян

" Ким Чен-ун се съгласи да разреши нуклеарни инспекции, предмет на финални договаряния, и дефинитивно затваряне на полигон за тествания и площадка в наличието на интернационалните специалисти. Междувременно няма да има ракетни или нуклеарни тествания. Ще продължи връщането на останките на героите в Съединени американски щати (останките на починали американски бойци по време на Корейската война - бел. ред.). Също Северна и Южна Корея дружно ще се кандидатират за домакини на Олимпиадата през 2032 година Много вълнуващо ", написа Тръмп в " Туитър ".

Мун и Ким съгласуваха съответни стъпки за нуклеарно разоръжаване по време на среща в Пхенян . Лидерът на КНДР акцентира, че срещата ще " открие по-високо равнище на възстановяване на връзките сред двете страни...и ще ги приближи до ерата на мир и разцвет ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР