Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия си съветник Стив

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия си съветник Стив
Коментари Харесай

Тръмп обяви бившия си главен стратег за луд

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна някогашния си консултант Стив Банън, че е "загубил разсъдъка си “ в остро изказване против индивида, който бе един от стратезите на неговата зрелищна победа на изборите през 2016 година Тази офанзива от страна на Тръмп идва в отговор на цитати на книгата на Майкъл Улф "Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп ", която ще излезе идната седмица.

"Стив Банън няма нищо общо с мен или моето президентство. Когато бе уволнен, той освен загуби работата си, само че и разсъдъка си “, сподели 45-ият американски президент на къс брифинг. Според Тръмп ролята на Банън в историческата му победа е била "много лимитирана “. Той упрекна някогашния си консултант, че е прекарал времето си в Белия дом да пуска подправени информации да изтичат до медиите, с цел да се прави на по-голям, в сравнение с е бил.

Бившият основен пълководец на Белия дом Стив Банън назова "непатриотична " и "изменническа " срещата от юни 2016 година на група руснаци със сина на Доналд Тръмп и с водещи представители на предизборната акция на татко му. В книгата Банън показва учудване от срещата, състояла се в Тръмп тауър в Ню Йорк. На нея е участвала съветската адвокатка Наталия Веселницкая, за която се твърди, че е предложила компрометиращи сведения за кандидат-президента на Демократическата партия Хилари Клинтън.

В срещата, уредена от сина на Тръмп, Доналд Тръмп-младши, участвали още зетят на Тръмп - Джаред Къшнър, и Пол Манафорт, оглавявал по това време предизборния щаб на претендента на републиканците, спечелил президентските избори през ноември.

Срещата е обект на федералното следствие за евентуална съветска интервенция в предизборната акция в Съединени американски щати и за връзки на хора от екипа на Тръмп с Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР