Президентът на САЩ Доналд Тръмп и световни лидери се срещнаха

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и световни лидери се срещнаха
Коментари Харесай

Световни лидери се срещнаха на обяд в чест на 100-годишнината от края на Първата световна война

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и международни водачи се срещнаха на формален обяд в Елисейския замък във връзка на 100-годишнината от Първата международна война, оповестява Асошиейтед прес.

Френският президент Еманюел Макрон е хазаин на събитието. Тръмп дойде без брачната половинка си Мелания, която посещава двореца Версай дружно с френската първа дама Бриджит Макрон.

Менюто включваше омари от Бретан и пиле от Брес, както и картофи от френския департамент Сом, напомнящи за едно от най-кръвопролитните сражения през Първата международна война - Битката при река Сома.

Лидерите преди малко бяха участвали на гала до Триумфалната арка, в памет на подписването на примирието, с което се поставя завършек на Първата международна война. Като част от възпоменателните церемонии на крайбрежия във Англия бяха нарисувани с пясък портрети на бойци, починали през Първата международна война. С покачването на прилива те бяха отнесени от водата. Войниците, чиито портрети да бъдат нарисувани, бяха подбрани от английския режисьор Дани Бойл. Много от работилите по плана актьори и доброволци започнаха работата си, употребявайки гребла и шаблони, още рано сутринта, по време на отлива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР