Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че НАТО се е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че НАТО се е
Коментари Харесай

НАТО се промени, каза Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че НАТО се е трансформирала, като се е приспособила към бързо изменящата се обстановка със сигурността по света, заяви Асошиейтед прес. При закриването на срещата на върха на алианса в Мадрид Байдън я дефинира като " историческа ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Дневният ред на форума включваше оповестяването от администрацията на Байдън на проектите си за непрекъснато усилване на военното наличие на Съединени американски щати в Европа; съглашението сред Турция, Финландия и Швеция, което проправя пътя за присъединение на скандинавските страни към НАТО; актуализирането на стратегическата идея на алианса, в която е отразено, че „ употребяващата принуди политика “ на Китай е предизвикателство за ползите на западния блок. Байдън означи, че последният път, когато НАТО е актуализирала стратегическата си идея, Русия е била характеризирана като сътрудник и в документа даже не се загатва Китай. „ Светът се е трансформирал, трансформирал се е доста от този момент “, сподели американският водач.

Той добави, че американците би трябвало да чакат да заплащат по-високи цени на газа, „ толкоз време, колкото се постанова, тъй че Русия да не може да победи Украйна и да продължи нататък “. Байдън уточни Русия като като причина за това хората да харчат повече на бензиностанциите, като повтори три пъти " Русия ". Въпреки че цените на горивата остават политическо предизвикателство за Байдън, той съобщи, че няма да употребява плануваното си пътешестване до Саудитска Арабия идващия месец, с цел да изиска по-голям рандеман на нефт.

Американският президент също по този начин разгласи, че Съединени американски щати ще изпратят на Украйна още оръжия за над 800 милиона $, съобщи ДПА. Новата оръжейна доставка ще включва „ нова съвременна западна система за противовъздушна защита, още артилерия и муниции, спомагателни муниции за реактивните системи за залпов огън „ Хаймарс “, предоставени към този момент на Украйна, както и още системи „ Хаймарс “ от други страни “, сподели Байдън на конференцията си. „ Ние ще поддържаме Украйна и целият алианс ще поддържа Украйна, до момента в който е належащо, тъй че тя да не бъде победена (от Русия) “, съобщи той. На конференцията си в Мадрид президентът на Съединени американски щати за момент сбърка Швеция с Швейцария, отбелязвайки, че неутрална Швейцария ще се причисли към НАТО, вместо скандинавската страна, заяви в. „ Дейли мейл “. Той обаче бързо се поправи, като се пошегува, че несъмнено стартира да се тормози от процеса на разширение на алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР