Президентът на САЩ Джо Байдън удължи с една година действието

...
Президентът на САЩ Джо Байдън удължи с една година действието
Коментари Харесай

Байдън удължи действието на закона Магнитски

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удължи с една година действието на указа за налагане на наказания според световния закон " Магнитски ". Това сочи изказване на президента, оповестено от Белия дом.

" Широко публикуваното и съществено естество на нарушаванията на правата на индивида и корупцията, чийто източник напълно или отчасти се намира отвън Съединените щати, не престават да съставляват необикновена и изключителна опасност за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Съединените щати ", показва Байдън.

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа изпълнителната заповед на 20 декември 2017 година, а по-късно я удължи и наложи финансови наказания и визови ограничавания на редица лица, в това число на сина на тогавашния основен прокурор на Русия Юрий Чайка Артьом, на най-голямата щерка на някогашния президент на Узбекистан Гулнара Каримова и на някогашния началник на украинските специфични сили " Беркут " Сергей Кусюк.

Съгласно Глобалния закон " Магнитски " президентът може да постанова наказания против всеки задграничен жител, който е виновен за извънсъдебни убийства, изтезания или други груби нарушавания на интернационално приетите права на индивида. Освен това на наказания подлежат и длъжностни лица, които вземат участие в противозаконни действия.

" Законът за върховенството на закона и отчетността на Сергей Магнитски беше признат в Съединени американски щати през 2012 година Той планува потреблението на едностранни наказания против съветски чиновници, които съгласно Вашингтон са отговорни за нарушавания на правата на индивида вкъщи. През 2016 година Съединени американски щати одобриха Глобалния акт за правата на индивида " Магнитски ", който планува опция за разширение на обсега на закона " Магнитски " и за други страни, а освен за Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР