Президентът на САЩ Джо Байдън ще освободи петрол от стратегическия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще освободи петрол от стратегическия
Коментари Харесай

С отчаян ход Байдън спасява американците и сигурността

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще освободи нефт от стратегическия петролен запас “за да отбрани американските консуматори и да насърчи енергийната сигурност “ се споделя в известие на Белия дом. Стъпката е в противопоставяне на решението на страните производителки на нефт да понижат своето произвеждане.

През юли Байдън посети Саудитска Арабия, с цел да се опита директно да убеди нейните водачи да усилят производството на нефт. След визитата Саудитска Арабия в действителност разгласи нарастване на производството си, само че много по-малко от настояването на Съединени американски щати.
-->
Министерството на енергетиката ще освободи 10 милиона барела от стратегическия петролен запас идващия месец. От Белия дом нарекоха “късогледо ” решението на страните от ОПЕК и техните съдружници да съкратят производството с 2 милиона барела на ден. Обявеното понижение се равнява на съвсем 2% от международните доставки на нефт.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и висшият стопански консултант Брайън Дийс излязоха с изказване в което оспорват решението, акцентирайки върху опасенията по отношение на въздействието на съветската инвазия в Украйна и негативното влияние върху страните с по-ниски и междинни приходи.

Не е ясно какъв ще бъде резултата от намаляването на производството върху цените на бензина, само че единствено месец преди междинните избори това несъмнено не е от изгода за Байдън и демократите През последните седмици президентът и неговият екип популяризираха спад на цените на бензина след летните върхове от над 5 $ за галон, само че в последните седмици съгласно Американската автомобилна асоциация цените на бензина още веднъж се повишават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР