Президентът на САЩ Джо Байдън призова украинския държавен глава Володимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова украинския държавен глава Володимир
Коментари Харесай

Писна ли му на Байдън? Размаха пръст на Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани украинския държавен глава Володимир Зеленски да спре да се оплаква от незадоволителната помощ от Вашингтон. Това заяви The Washington Post във вторник, базирайки се на някогашен чиновник на Белия дом, предава " Марица ".

По негова информация Зеленски непрестанно приканва Съединени американски щати и други западни страни да дават спомагателна военна помощ и да наложат по-строги наказания против Русия, макар че американският президент и Конгресът на Съединени американски щати към този момент са изпращали на Киев невиждани по мярка помощи и съвременни оръжия.
-->

" Байдън сподели на Зеленски, че ще му бъде мъчно да продължи да желае пари от Конгреса, в случай че украинският водач се окаже непризнателен и продължи да твърди, че предоставената помощ не е задоволителна ", написа " Вашингтон пост ".

В началото на октомври Байдън подписа закон за продължение на финансирането на държавното управление на Съединени американски щати до 16 декември 2022 година, в това число 12,4 милиарда $ спомагателна помощ за Украйна. 4,5 милиарда $ от тази сума са предопределени за икономическа поддръжка на Киев, в това число за поддържане на работата на държавните организации. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР