Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането военни от САЩ

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането военни от САЩ
Коментари Харесай

Байдън праща войски в Източна Европа, идват ли американци у нас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането военни от Съединени американски щати в Източна Европа, оповестява CNN.

Тази седмица близо 2000 американски воини от базата " Форт Браг " в Северна Каролина ще дойдат в Полша и Германия. Други 1000 - основани сега в Германия, ще бъдат ситуирани в северната ни съседка Румъния.

Засега не се оповестява за идване на US бойци у нас, каквато информация се разясняваше предходната седмица.

Вашингтон разгласи, че това е израз на поддръжка към съдружниците от НАТО на фона на агресивното държание на Русия по отношение на Украйна. Пентагонът разгласи преди дни, че общо 8500 американски военни са в подготвеност за дислоциране в Европа, в случай че НАТО задейства силите за бързо реагиране. Тогава представителят на Пентагона Джон Кърби посочи, че военните нямат задача и няма да бъдат изпращани в Украйна, който не е член на НАТО.

Днешното решение беше оповестено часове, откакто съветският президент Владимир Путин упрекна Вашингтон, че се пробва да вкара страната му във война с Украйна, напомня Българска национална телевизия. В последните седмици НАТО укрепва източния си фланг на фона на скупчването на съветски военни наоколо до Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР